Aluksi

Tervehdys lukija!

Blogi jonne juuri päädyit on sävellysblogi. Sävellystyöni pohjana toimii itse ottamani valokuva. Valokuvasäveltäminen, joksi tätä itse kutsun, pyrkii tutkimaan musiikin ja kuvan yhteyttä. Viikon aluksi julkaisen kuvan, jonka olen ottanut aiemmalla viikolla ja sen pohjalta sävellän kappaleen viikossa. Tästä viikon aikana tapahtuvasta prosessista kirjoitan tänne ja julkaisen viikon lopuksi demon sävellyksestä. Koska viikko on lyhyt aika, pyrin tietoisesti poistamaan turhaa itsekriittisyyttä ja julkaisen kappaleet sellaisina kuin ne viikon aikana ehtivät muodostua. En myöskään käsittele kuviani mitenkään.

Eli lyhyesti sanottuna: yksi kuva, yksi viikko, yksi sävellys.

Pyrin kirjoittamaan mahdollisimman yksinkertaisesti, jotta myös henkilö joka ei tunne musiikkitermistöä hyvin voisi saada mahdollisimman paljon irti blogista. Ajatuksena on, että kuka tahansa pystyy ottamaan valokuvan ja tekemään kappaleen sen pohjalta.

Tutkin ja pohdin blogissa myös mitä yhteistä valokuvalla ja musiikilla on. Mitä aisteja niihin sekoittuu sekä minkälaisia ajatuksia ja tunteita ne meissä herättävät. Erityisesti minua kiinnostaa, mitä uutta oma sävellystyöni voi saada valokuvista. Huomenna julkaisen ensimmäisen kuvan ja siitä alkaa ensimmäinen sävellysviikko. Pyrin jatkamaan projektia ainakin kuusi viikkoa. Tarkoituksena on päivittää ainakin jotain sävellysviikon jokaiselta päivältä. Vaikka sitten kertoisinkin, että en saanut kyseisenä päivänä mitään tehtyä. En välttämättä pidä kaikkia viikkoja putkeen, vaan tulen pitämään myös välissä taukoa.

Tervetuloa mukaan matkalle, jossa musiikki ja valokuvat yhdistyvät!

P.S. Kaikki kommentit ja keskustelut ovat tervetulleita.

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *