Kolmas päivä

Kuuntelin eilen äänittämääni biisiä. Se alkoi tuntua tylsälle. Aloin myös epäillä onko se plagioitu jostain. Epäilin myös olinko ajatellut tahtilajit väärin. Katselin myös valokuvaa kriittisemmin. Täydentävätkö kuva ja musiikki toisiaan vai ovatko omia itsenäisiä teoksia? Tänään oli selvästikin kyseenalaistamisen päivä.

Sain kuitenkin lyriikoita lisättyä pitkän työstön jälkeen. Lauloin biisiä kaikilla sanoilla läpi joitakin kertoja ja jätin sen lepäämään. Olen unohtanut muuten mainita, että pidän valokuvaa esillä työskentelyvaiheessa ja katselen sitä samalla kun soitan ja laulan. Kuuntelen todennäköisesti biisin vielä läpi myöhemmin illalla, mutta muuten jätän sen tältä päivältä rauhaan. Alan ilmeisesti olemaan hieman kuuro omalle tuotokselleni, olenhan sitä tässä kolmen työpäivän verran veivannut. Jatkossa voisin miettiä tauottamista ja aikatauluttamista paremmin. Luulen, että vähempi tuntimäärä päivässä, useampana päivänä viikossa voisi olla parempi. Mutta kuten jo eilen mainitsin juhannuksen takia kaupunki hiljenee viikonlopuksi ja halusin käyttää studioaikaa sekä muita muusikoita hyväkseni jo tällä viikolla.

Huomenna siis äänitämme paremman demon Joensuun Tiedepuistolla, johon eräs bändikaverini sai käyttöoikeudet melkein koko kesäksi. Tämä on mahtavaa koska alkuperäinen suunnitelmani oli äänittää biisit pelkällä Zoom H4-nauhurilla. Uskon että äänenlaatu tulee siis olemaan parempaa. Saatan myös käyttää olosuhteista riippuen muita äänitysvälineitä hyväkseni muilla viikoilla.

Nyt alkoi jännittää.

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *